​Фірташ ледь не плакав: Рішення суду здивувало олігарха та його численних адвокатів, перспектива гірша ніж у Лазаренка

Крім того, Віденське правосуддя дозволило екстрадувати підозрюваного до США, хоча правоохоронці затримали Фірташа за поданням Іспанії. Донедавна одному з найвпливовіших людей України світить 50 років і повна конфіскація.

Місцезнаходження олігарха Дмитра Фірташа наразі тримається у таємниці. У прокуратурі Відня лише підтверджують сам факт арешту, який разом із рішенням суду стали цілковитою несподіванкою для олігарха і п'ятьох його захисників-юристів, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Віденський суд оголосив рішення про те, що громадянина України можуть видати Америці, яка вже три роки чекає на екстрадицію мільярдера, бо звинувачує його в підкупах і корупції. За цими статтями Фірташа можуть ув'язнити на 50 років і відібрати всі активи. Але остаточне рішення про екстрадицію судді віддали міністру юстиції Австрії, який може або заблокувати це рішення, або погодитися з ним. Суддя, який зачитував вирок наголосив, що австрійський суд не ставить тавро злочинця, бо завданням було не встановлювати провину Фірташа, а визначити можливість самої процедури екстрадиції. Доведення ж вини – це вже справа американських слідчих.

Рішення суду стало повною несподіванкою для багатьох присутніх, адже раніше австрійський суд відмовив в екстрадиції, бо вважав цю справу політично мотивованою. Захист закликав австрійське правосуддя не ставати заручником Америки та врахувати, що Фірташ може бути похований як особистість, бо втратить все – від грошей до родини. Сам підсудний пішов із зали без коментарів, як і його адвокати, хоча перед початком засідання вони анонсували підхід до преси.

У прес-службі українського мільярдера повідомили, що Фірташ поїхав радитися разом зі своїми юристами, серед яких і колишній міністр юстиції Австрії. Але на виході із суду Фірташа заарештували на підставі ордера, який видала Іспанія в іншій кримінальній справі, де олігарха підозрюють у відмиванні коштів та участі в організованому злочинному угрупованні, з яким пов’язували і сина колишнього мера Києва Степана Черновецького. Іспанія теж хоче екстрадиції олігарха.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...