Заводи Ахметова зупиняються через блокаду

Ввезення сировини й вивезення готової продукції для групи "Метінвест" стало неможливим.

Єнакіївський металургійний завод і "Краснодонвугілля", які входять до групи "Метінвест" Рината Ахметова і розташовані на непідконтрольній території Донбасу, зупиняють виробництво.

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту", інформують Патріоти України.

Причинами зупинки заводів у групі називають бойові дії, що тривають у регіоні, та блокаду залізничного сполучення із захопленою проросійськими бойовиками територією України.

"З початку бойових дій у регіоні ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини. Після того як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата – Скотувате, ввезення сировини й вивезення готової продукції стало неможливим", - йдеться у повідомленні.

Наразі на Єнакіївському заводі завершилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Макіївську філію ЄМЗ буде зупинено 25 лютого.

Також через блокаду зупинився видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

У "Метінвесті" зазначають, що Єнакіївський металургійний завод і "Краснодонвугілля" зареєстровані на підконтрольній Україні території і сплачують усі передбачені законом України податки і збори до державного бюджету.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...