"Підтримати"
Новини
Всі новини

Найгучніші кримінальні події минулого тижня: огляд



На жаль, кримінальні події супроводжують наше життя щоденно. Робити вигляд, що нічого навкруги не відбувається, неможливо. А повідомлення про злочини іноді можуть допомогти уникнути подібних випадків або уберегти когось від них.

InfoKava пропонує огляд найгучніших подій минулого тижня.


13 лютого у Дніпрі 43-річний чоловік на очах у відвідувачів кафе дістав гранату і підірвав себе, повідомила прес-служба Національної поліції Дніпропетровській області. Відвідувачі і персонал кафе не постраждали. Приблизно о 11:00 в кафе зайшов чоловік, замовив горілки, випив її, після чого вийшов. У цей момент і пролунав вибух. Загиблий підірвав себе прямо біля входу в кафе. Експерти-вибухотехніки, які приїхали на місце події, заявили, що вибухнула граната Ф-1. Таким чином чоловік вирішив покінчити з життям.

13 лютого у Кияновському провулку столиці знайшли тіло 47-річного чоловіка. Зброю, з якої був застрелений загиблий, було кинуто у замет поруч з місцем вбивства. Прес-служба столичної поліції повідомила, що чоловіка вбили пострілом в груди, куля пройшла навиліт. Загиблим виявився киянин 1970 року народження. З найближчих камер відеоспостереження вилучено записи. За даними поліції, убитий керував онлайн-проектом, зв'язаним з бухгалтерією.

13 лютого 51-річний житель Запоріжжя вбив з вогнепальної зброї свою колишню 40-річну дружину та її 44-річного співмешканця. Коли поліція почала пошук, чоловік зрозумів, що йому не сховатися, і вистрілив собі в голову. Його у важкому стані госпіталізували в . Однак старання медиків не принесли результатів - через два дні чоловік помер. У зв'язку зі смертю підозрюваного справу про вбивство двох осіб було закрито.

В ніч на з 14 на 15 лютого
під Києвом сталося жорстоке вбивство. У селі Старі Петрівці Київської області сталося жахливе вбивство екс-глави "Астра Банк", про яке стало відомо тільки в понеділок. Передбачається, що Романа Чумака вбили в процесі тортур, за допомогою яких невідомі намагалися добути інформацію про матеріальні цінності. Про вбивство поліцейським повідомив 11-річний син загиблого. Поліцейські повідомляють, що хлопчик, спустившись з другого поверху їх будинку, побачив закривавленого батька пов'язаним на дивані. Хлопчик зорієнтувався і викликав в будинок поліцію, яка констатувала смерть чоловіка. В даний час ведуться слідчі заходи.

15 лютого Нацполіція повідомила про затримання запорізького насильника, на рахунку якого щонайменше дві покалічені долі. Як розповіли в прес-службі Нацполіціі Запорізької області, затримання злочинця відбулося ще 13 лютого. За даними поліції, 37-річний зловмисник протягом тривалого періоду насильно змушував задовольняти його сексуальні потреби двох неповнолітніх дівчат. Кримінальне провадження за ч.3 ст. 153 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 12 років.

15 лютого невідомий чоловік отримав смертельні травми, зі слів свідків, стрибнувши під потяг «Костянтинівка-Київ». Ввечері на залізничному вокзалі у Костянтинівці, чоловік, якому на вигляд було близько 60 років, стрибнув під прибуваючий потяг сполученням «Костянтинівка–Київ». Від отриманих травм чоловік помер у машині швидкої допомоги. Зі слів свідків, чоловік стояв на пероні, а потім стрибнув під потяг. Через інцидент потяг затримався, та був порушений розклад залізничного сполучення. Особу чоловіка встановити поки що не вдалося, повідомила прес-служба Нацполіції у Донецькій області.

15 лютого за результатами проведення досудового розслідування за фактом залишення в небезпеці двох малолітніх дітей, що призвело до смерті одного з них, Київською прокуратурою №1 дії 21-річної жінки, яка покинула у закритій квартирі двох малюків на 9 днів, були перекваліфіковані в умисне вбивство, повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Жінці оголошено про нову підозру в навмисному вбивстві малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України). Зараз підозрювана знаходиться під арештом. Їй загрожує довічне ув'язнення.

16 лютого, як повідомила поліція Києва, напередодні прес-конференції у інформаційному агентстві Укрінформ, прямо перед входом, на директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича напали декілька людей, які намагалися його побити. Нападників затримали і викликали поліцію. Одна з версій - спланований напад, пов'язаний з роботою В'ятровича по декомунізації. Треба сказати, що на початку лютого сайті Президента з'явилася петиція про закриття Інституту, яка на сьогоднішній день має 707 голосів з потрібних для розгляду 25 тисяч.

16 лютого в поїзді "Маріуполь-Львів" біля Запоріжжя застрелився військовослужбовець. 42-річний боєць, родом з Полтавської області, їхав із зони АТО. Чоловік вистрілив собі в голову, залишившись в купе на самоті. Його попутники, за попередніми даними - товариші по службі, вийшли з купе, щоб не заважати йому поговорити по телефону, розповіли в прес-службі Нацполіції України в Запорізькій області. - Через кілька хвилин вони почули в купе постріл. Військовослужбовця з пораненням голови доставили в лікарню. Лікарі намагалися врятувати життя чоловіка, однак він помер. Правоохоронці з'ясовують, з ким загиблий говорив по телефону, що допоможе зрозуміти причини трагедії. Попередньо - дзвінок був від рідних. У поліції уточнили, що військові були тверезі, ніяких конфліктів не було.

В Апостолові (Дніпропетровська область) зять жорстоко вбив тещу, святкуючи іменини дружини. Сварка під час застілля з нагоди дня народження призвела до того, що чоловік кілька разів вдарив жінку, що призвело до її смерті. Вранці ще живу, але непритомну матір з численними побоями знайшла донька, яка й викликала швидку допомогу. Але врятувати жінку медики вже не змогли - 61-річна місцева мешканка померла в кареті швидкої допомоги. Як з'ясували поліцейські, причетним до смерті жінки є її 47-річний зять. Встановлено, що зловмисник раніше вже був засуджений за аналогічний злочин.

17 лютого на Херсонщині до чергової частини надійшло повідомлення про те, що на дорозі знайдено 33-літнього тіло місцевого жителя: його збила машина, водій якої з місця ДТП втік. При огляді місця події поліцейські поруч із тілом загиблого виявили сліди від колеса невеликого вантажного автомобіля, повідомила прес-служба НП у Херсонській області. В ході подвірного обходу на подвір’ї одного з домоволодінь села Киселівка поліцейські побачили вантажний мікроавтобус «Авіс», протектор заднього колеса якого співпав зі слідами, залишеними на місці ДТП. Також на скаті поліцейські побачили плями крові. Власником автомобіля виявився раніше судимий за майнові злочини 29-річний місцевий житель, який у стані сильного алкогольного сп’яніння наїхав на людину. Водію може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

17 лютого на Харківщині сталися одразу дві смертельні пригоди з неповнолітніми дітьми. У селі Семенів Яр Богодухівського району 28-річна мешканка будинку знаходилась в сусідній кімнаті, коли троє малолітніх дітей - 3 та 4-річні сини її 29-річної сестри та 3-річний сусідський хлопчик, грались в будинку без нагляду дорослих та придавили кришкою дивану дівчинку 2015 року народження. Дитина померла. Раніше 28-річна жінка вже притягувалась до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за не створення належних умов проживання своєї доньки.

А у селі Мартове Печенізького району Харківщини 11-річний хлопчик грався вдома з трьома малолітніми друзями. Діти залізли на горище сараю. Під ногами хлопчика раптово обломилися гнилі дошки, і він полетів вниз. Під час падіння дитина зачепилася одягом за балку на горищі сараю, повисла та знепритомніла. Діти одразу покликали дорослих, які зателефонували до швидкої медичної допомоги та поліцію. На жаль, до приїзду лікарів хлопчик помер, повідомили у Національній поліції.

19 лютого, в Миколаєві у власній квартирі без ознак життя було виявлено тіло 47-річної Марини Кальвіної, яка працювала бухгалтером в «Миколаєвоблгаз», повідомляє InfoKava. Жінка була знайдена повішеною в замкненій зсередини квартири. Донька загиблої, яка повернулася з прогулянки, не змогла потрапити додому через замкнені двері. Дівчинка, а потім і сусіди, дзвонили і стукали в двері, але ніхто не відкривав. В кінці кінців розкрили квартиру і виявили тіло загиблої. Жінка перебувала у самій вхідних дверей, як би підпираючи її собою, з петлею на шиї. Причини трагедії поки не ясні. Тіло Марини Кальвіної направлено на судмедекспертизу. Проводиться розслідування.

Читайте дайджест кримінальних подій щопонеділка.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини