Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що відбувається в Києві? Сутички, затримання, перші синці?

За повідомленням «Української правди», на Майдані Незалежності ввечері 19 лютого відбулися сутички між учасниками віче блокади “торгівлі на крові” та правоохоронцями.

У коментарі “Громадському” про 10 постраждалих повідомили представники “Червоного Хреста”, які чергують на Майдані.
Повідомляється, що сутички сталися після того, як частина учасників віче спустилася до готелю “Дніпро” на Європейській площі після того, як силовики відтіснили їх на вул.Інститутській та не дали пронести елементи намету для подальшого встановлення біля АП.
Під час “другої фази” протистояння було затримано кількох учасників акції у камуфляжі, у т.ч. – керівника ОУН Миколу Коханівського, якого затримав начальник департаменту патрульної поліції Києва Юрій Зозуля. Отримав пошкодження народний депутат Єгор Соболєв.
Дорогою до Європейської площі учасники “віча” кинули петарди в охорону Кабміну і облили її з вогнегасника.
Як повідомляє кореспондент УП, протестувальники намагалися прорватися через огорожу до Майдану.
Наразі на вул.Хрещатик між Європейською площею та Майданом зосереджено правоохоронців, які шикуються у шеренги. З боку Європейської площі на вулиці також встановлено сітку – паркан, прохід там обмежено.
У коментарі ЗМІ голова Нацполіціі Києва Андрій Крищенко заявив, що затримано 5 осіб, серед поліцейських є 1 поранений. Подробиць інциденту, в результаті якого поліцейський отримав травму, Крищенко не повідомив.
Керівник загону “Червоного Хреста” повідомив про двох постраждалих поліцейських внаслідок сутичок:”Одного бачив, про другого чув, одному ми надали допомогу, другого ми не бачили”. Про характер травм подробиць він не надав.

Джерело: Українська правда

У вихідні, щоб приступити до ікони з Ватикану, паломники очікують по 4-5 годин

Тернопіль «зачищають» від небезпечних елементів