ua en ru

Ситуація під Авдіївкою демонструє тенденцію до загострення, - Мотузяник

Ситуація під Авдіївкою демонструє тенденцію до загострення, - Мотузяник Фото: Олександр Мотузяник прокоментував ситуацію під Авдіївкою

Вчора в районі Авдіївки бойовики випустили понад 300 мін і близько 70 танкових снарядів

Ситуація під Авдіївка (Донецька область) демонструє тенденцію до загострення. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Відразу після півночі (18 лютого 2017року, - ред) бойовики почали масований мінометний обстріл, який тривав близько 2 годин. Як потім з'ясувалося, це була артпідготовка перед наступальними діями. Близько 5 ранку сталося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками. Бій був досить тривалим, і завершився вдало для нашої сторони: ворог не пройшов, українські війська зазнали втрат", - повідомив він.

Як повідомив Мотузяник, після бойового зіткнення з силами АТО бойовики посилили мінометний обстріл, а також застосували танки, безперервно обстрілюючи місто не менше 5 годин.

Крім того, повідомляється, що вчора, 18 лютого 2017 року, у другій половині дня бойовики здійснили ще одну спробу наступу, бойові дії тривали безперервно 7 годин.

"За приблизними підрахунками, вчора в районі Авдіївки противник випустив понад 300 мін і близько 70 танкових снарядів", - повідомив Мотузяник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ремонтні бригади опівдні приступили до відновлення електропостачання в Авдіївці.