Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2017 09:05

Гройсман – студентам

– Добре, що ви заочники. І у вас немає бюджетних місць. Бо студенти з мене тепер знущаються – не вчаться, а тільки бігають і вичавлюють бали. Плачуть, що стипендії не отримають, – говорить під час сесії викладачка історії зарубіжної літератури в одному з київських вузів.

Кабмін скоротив кількість академічних стипендій. Тепер їх виплачуватимуть двом кращим бюджетникам із п'яти, що навчаються на одному курсі. Визначають їх за оцінками, активністю в наукових, мистецьких, спортивних і громадських заходах. Зате обіцяють виплачувати більше соціальних стипендій.

Академічна з нового семестру становить від 1100 до 1600 грн. Соціальна – 1000 грн. Довідки на їх отримання нести не хочуть, каже викладачка. Соромляться, бо соціальну стипендію платять сиротам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, тим, у кого хтось із батьків загинув в АТО.

В їдальні стою за кавою. Дівчата за спиною обговорюють:

– Стипендії розподілятимуть у групі. Уявляю, які бійки будуть. Почнеться: "Скажи, що давали на лекції?" – "Не скажу, бо тоді в тебе буде більше балів".

– Я навіть не намагатимусь вийти на стипендію, – каже друга. – Краще візьму ще кілька змін офіціанткою. Але тоді навряд чи ходитиму на пари.

З університету їду в маршрутці. На екрані біля водія читаю стрічку новин: "Гройсман – студентам: стипендії були, є, і будуть".

Зараз ви читаєте новину «Гройсман – студентам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути