"Підписавши указ про визнання документів "ЛНР" та "ДНР", Путін вийшов із Мінського процесу", - Турчинов

Своїм указом президент РФ юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання.

Олександр Турчинов. Фото: РБК.

Підписанням указу про визнання паспортів і інших документів, виданих бойовиками на окупованих територіях Донбасу, президент Росії Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу". Про це 18 лютого заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Мінський процес передбачає деокупацію сходу України і його повернення у правове поле держави. Підписавши цей указ, Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання, які, як фіговий листок, прикривали окупацію Росією частини Донбасу", - заявив секретар РНБО.

"Такий крок Кремля повністю перекреслює Мінський процес і дорівнює заяві Росії щодо виходу з нього", - підкреслив Турчинов. Як відомо, 18 лютого сайт Кремлю оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...