Після того, як Кремль визнав «паспорти» ЛДНР, Україна повинна нарешті почати робити те, чого не почала чомусь робити навесні 2014 року.

Має бути створено реєстр усіх громадян України, чия участь в колабораціонізмі підтверджена і зафіксована. У відкритих джерелах (соцмережі тощо), при прослуховуванні розмов за лінією розмежування та ідентифікації осіб в результаті цього і т.д.

Той хто, отримає такий «паспорт» або чия участь в антиукраїнській діяльності підтведжена — автоматично втрачає українське громадянство без права на його відновлення. Довічно. Це має бути закріплено законодавчо. Ніяких винятків.

Якщо цього не буде зроблено, якщо не буде припинено економічні стосунки з окупантами, не буде визнано території окуповані Російською федерацією із закріпленням у українському законодавстві, ми автоматично легалізуємо псевдо республіки навіть без ухвалення різних спецстатусів, особливих зон тощо. Просто це буде більш поступово і розтягнуто в часі.

Якщо хтось вважає, що це радикально, то дуже жорстоко помиляється. Радикально — це фізично знищувати українців.

Все потрібно робити вчасно. І влада просто злочинно втрачає час та робить це свідомо. Але це не означає, що зараз реакції бути не повинно і все можна лишити як є. Якщо влада зараз знову почне розповідати, що «якщо щось там», то «люди по той бік» підуть проти нас зі зброєю, замість того, щоб діяти адекватно до ситуації, то вона фактично вже офіційно оголосить себе колаборантом №1. З усіма наслідками.

Відсутність стратегування і тактика постійних поступок все одно призведе до поразки. Якщо влада системно веде країну до поразки у війні на виснаження, тоді навіщо нам така влада?

Путін вже напав. Лякати нападом путіна — це все рівно, що лякати тим, що вже сталося. Погрожувати хворому тим, що він захворіє. Це нонсенс. Нас ніхто не запитував чи хочемо ми війни. Вона вже йде.І закінчиться або поки агресор не буде зупинений, або поки він не досягне свого. А нам ще й пропонують йому в цьому допомогти.