"Я йому абсолютно не бажаю отримати кулю. Але воювати на території чужої країни?: Макаревич прокоментував вчинок Прілєпіна

Культовий музикант наголосив, що у нього в голові не вкладаються образи героя-ідеаліста та найманця-прагматика, які уособлює в собі новоспечений пособник терористів Донбасу Захар Прілєпін.

Андрій Макаревич. Фото:ForumDaily

Російський музикант і лідер легендарної рок-групи "Машина часу" Андрій Макаревич висловився про війну на Донбасі, а також розповів про своє ставлення до того, що російський письменник і пропагандист Захар Прілєпін вирішив воювати на боці бойовиків ДНР. Про це він розповів в ефірі Эхо Москвы, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання ведучої чи повинен письменник або музикант займатися своєю справою, або якщо він не може вчинити інакше, він повинен йти на війну, Макаревич відповів: "Я думаю, ось тут це особиста справа кожного. Тільки при цьому, все-таки, цей кожний повинен пам’ятати, хто він такий і кого він за собою веде. Це дуже важливо. Скільки людей його чує в цей момент", — сказав він, додавши, що вважає Прілєпіна провокатором.

Музикант також розповів, хто для нього Прілєпін — герой-ідеаліст чи найманець-прагматик. "Я абсолютно не розумію, тому що... Ми з ним десь зустрілися... Було якесь читання. А! Ми з сином читали якусь його розповідь зі сцени. І він підійшов. Ми привіталися, я говорю "Ось, навіть дивно. Коли я вас читаю і коли я вас слухаю в висловлюваннях в суспільному житті, таке відчуття, що це 2 різні людини".

А він каже: "А не треба плутати, тому що плутанина виникне. Це абсолютно різні речі". Я коли прочитав "Оселі", на мене книга справила дуже серйозне враження, я йому навіть написав в лічку, що це дуже здорово зроблено, дуже. І ніяк у мене це не в’яжеться з людиною, яка на манер Лімонова зібралася на війну. Не розумію я просто. Просто не розумію", — сказав Макаревич.

"Я думаю, ми це скоро всі побачимо на власні очі. І я йому абсолютно не бажаю отримати кулю, не дай бог. Йому, по-моєму, і піаритися не треба. Слухайте, він веде телепередачу з музикантами популярну, так? Він досить відома людина", — додав він.

Макаревич підкреслив, що не розуміє, чому Прілєпін вирішив воювати на боці бойовиків. "Я б пішов на війну, якби ворог напав конкретно на нашу країну, і ось я розумів, що це загрожує всім нам. Моїм дітям, моїм близьким, моїм друзям. Ось в цьому випадку я б пішов. В жодному іншому я б не пішов. Що ж, захищати свою країну — це одне. А воювати на території чужої країни — я досі не розумію, як це ще ув’язується з нашим законодавством, яке забороняє громадянам нашої країни брати участь у військових діях на територіях інших країн. Ось, всі бачать, а законодавство не бачить. Це цікаво, так. Це дуже цікаво", — вважає лідер "Машини часу".

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...