Радник Трампа з нацбезпеки йде у відставку через скандал про контакти з Росією

Вівторок, 14 лютого 2017, 07:36

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що Міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

"Я ненавмисне надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про мої телефонні контакти з послом Росії. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", - йдеться в листі Флінна, копією якого володіє CNN.

"Я подаю у відставку, для мене була честь служити нашій країні і американському народу на такому особливому шляху", - написав він.

Зазначається, що Флінн пропрацював на посаді радника один з "найкоротших" термінів серед старших радників президента США в сучасній історії.

Раніше повідомлялося, що Центральне розвідувальне управління США закрило доступ до секретної інформації головному заступнику радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомляли, що в останній місяць перед інавгурацією Дональда Трампа радник з нацбезпеки Майкл Флінн міг в приватному порядку обговорити з російським послом у Вашингтоні долю санкцій США проти Росії, всупереч запевненням адміністрації президента Сполучених Штатів.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Майкла Флінна.

Також стало відомо, що демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.