Історію, люде, тре знати фист добре ! Я вам троха повім про той кавалок Карпат, де'м сі вродив і де сі навчів співати «Ой, під львівскім замком...» Бо ви обовізково колись приїдете ту, а вас про шось сі спитают, то шо скажите, га ? Шо нич ни чули ? Тодий можите сі готувати до поверниннє домів, І то добре, якшо в єдних майтках і мештах, бо може бути гірше... Але все їдно, люде, прошу дуже і велкам ласкаво ВСІХ до нас ! Перше про шо маїте памітати, шо гасову лямпу вінайшли у 1853 року у БорИславі, шо на Львівшчині, місцевими аптекарами Яном Зегом та Ігнатієм Лукасевичем. А типерка сі подивіт, яков була снігоприбиральна техніка в БорИславі до гасової лямпи (ДГЛ*) ? Мамонти, приручині добрими руками і острим бичом майбутніх либаків, курва ! Маїте перид собов образ маляра Петра Дивного зи села Губичі. Масло (зі слонєчого молока). То вже потомка, після всім відомих подій на Жовтих Водах, вни полисіли і стали слонами.
Би'сте знали, шо в чєси ДГЛ*, допокі ни були створені провдиві слоноферми, слони з околиць БорИслава висиджували єйці в такіх гніздах, як на унікальній знимці Івана Пердатого. Це вже пізніше їх зачєли одомашнювати місцеві силяни і, від невідомого історії року, слони працюют в поті чола на благо людий : дают шалені барелі молока, нисут сотні єєц, помагают орати поля, збирати ябка... Слоноферми, курва, навит зара існуют вісоко в горах. Бригадир доярок з перидмістє Млинок, Василь Жахливий завше перид доїннєм вітається семов асаннов зі своєю улюбленицею Манною. Щоденний пидікур тутка використовуют, як заохочиннє для крашчіх молочних слоних. На слонофермі ше від старих чєсів збериглисі такі приписи — жадних ту підков, не мож ходити на обцасах, скарпеткі вдігати мож тіко зі слонєчої шерсти. Вже тоді в перидмістю Млинок зачєв фунциклірувати перший базар для риалізациї фермерскої продукциї. Тіко ни кажіт ми, шо слони єйці не нисут, до курви нендзи ! То були фист теплі чєси, люде ! Водопій на трускавецкому питтєвому озирі поблизу слоноферми був мєстним клюбом за інтересами. Туткай сі знайомили, кохалисі і мінєли деривлєні гроші на майткі зи смерекового ворсу. Тодий, люде, ше ни було Трускавцє, нафтусі і здихлів, тож тре було шось істи. Тому, на єдній зи знимок видим, як перші селяни з Оровограду, при помочи бойових слонів, готуют висняне поле під трускавкі !
...Олекса Довбуш ше ни вітесав Уріцкі Скелі для оборони від монголо-татарскіх нападів. А силяни майбутньої Схiдници тиж ше ни знали, шо жиют в майбутнім курорті і нігди ни позволєли си полювати на мидведів з фанеров і молотком.
...По тих синих буквах, люде, можите периходити і читоти про згадані місця, дорогі серцю кажного провдивого байґарє !
Завше ваш, Яків Кутовий.
*ДГЛ — чєси до гасової лямпи

Слоноферми і зара існуют вісоко в горах)

Щоденний пидікур, як заохочиннє для крашчіх молочних слоних.

Перидова доярка Аза Махатмівна з Новошичів і її шіснайціте ведро слонєчого молока !

Село Губичі, маляр Петро Дивний. Масло

Унікальна знимка Івана Пердатого, чєсів ДГЛ. В чєси до гасової лямпи (ДГЛ).

Водопій на трускавецкому питтєвому озирі поблизу слоноферми.

Тодий ше ни було нафтусі і здихлів, тож тре було шось істи

Олекса Довбуш ше ни витисав си Уріцкі Скелі

Силяни ше си ни позволєли полювати з фанеров і молотком на мидведів.