"Підтримати"
Новини
Всі новини

НАБУ розслідує закупівлю Mitsubishi для Нацполіції

22:59, 02 лют 2017
1 090


У відповіді НАБУ на запит "Transparency International Україна" вважають, що закупівля позашляховиків відбувалася з порушенням законодавства.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) почали досудове розслідування у справі про закупівлю гібридних позашляховиків Mitsubishi Outlander PHEV для потреб Національної поліції України.

Про це повідомляє організація "Transparency International Україна" з посиланням на офіційну відповідь НАБУ.

23 січня 2017 року детективи НАБУ за результатами перевірки фактів, зазначених у запиті, "почали досудове розслідування за фактом зловживання службовими особами своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться у відповіді.

16 листопада 2016 року Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив про закупівлю з переговорної процедурою для потреб оборони 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV. 14 грудня замовник уклав договір з імпортером, компанією "Ніко Діамант", на суму 959,4 млн грн, нагадує "Transparency International Україна".

Експерти організації встановили порушення законодавства. Зокрема, на думку організації, закупівля не могла відбуватися з переговорної процедурою для потреб оборони, оскільки придбання автомобілів для патрульних не стосується оборонних питань.

"Крім того, дія закону, за яким проведені закупівлі, не поширюється на Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України. Також викликала сумнів 100% передоплата",
– сказано в повідомленні.

"Transparency International Україна" вважає, що угоду необхідно розірвати і оголосити нову конкурентну закупівлю за процедурою "відкриті торги".

За матеріалами: gordonua.com

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини