Геращенко: СБУ затримала двох людей, які "планували його вбивство"

Геращенко

Автор фото, UNIAN

Підпис до фото, Антон Геращенко вважає, що до замаху на його життя причетні російські спецслужби

Служба безпеки України затримала у Києві двох людей, які планували замах на Антона Геращенка - про це сам депутат парламенту повідомив у Facebook.

"20 січня 2017 року - мій другий день народження", - написав він.

Він також зазначив, що напередодні ввечері Шевченківський районний суд арештував затриманих на два місяці без права внесення застави.

"Підозрювані в організації моєї ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з Російської Федерації. Їхні життя повинні бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні, і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків", - заявив депутат.

Антон Геращенко наголосив, що один із затриманих нібито був достроково амністований владою анексованого Криму, обом може загрожувати довічне ув'язнення.

"Крім того, хочу попередити організаторів і замовників моєї ліквідації, що проект "Миротворець", який стоїть у всіх вас як кістка поперек горла, буде працювати незалежно від того, живий я чи ні", - додав він.

Замах на державного діяча

Напередодні голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецшслужба запобігла замаху на життя ‎депутата Верховної Ради.‎

‎"Вчора (у п'ятницю. - Ред.) співробітниками СБУ викрито та припинено на етапі виконання замах на життя ‎державного діяча України - народного депутата", - сказав він.

Він додав, що парламентаря охороняє спецпідрозділ СБУ "Альфа", не назвавши при цьому його імені.

У результаті операції правоохоронці затримали двох підозрюваних - громадян України. Один ‎із них - чоловік 1980 року народження, уродженець Донецької області, тричі судимий за ‎крадіжки. Інший - уродженець Криму, 1978 року народження, двічі засуджений за розбій.‎

За словами пана Грицака, обидва затриманих відбували покарання у колонії в Криму, а після ‎звільнення виїхали до Росії, після чого прибули до України. "У нас є підозра, що вони ще мали ‎відбувати покарання, але були достроково звільнені", - зауважив голова СБУ.

За інформацією СБУ, затримані мали намір закласти вибуховий пристрій під автомобіль ‎депутата, щоб він підірвався на місці або під час руху. Під час затримання у ‎підозрюваних вилучили вибухівку.

Василь Грицак також стверджує, що до замаху причетні спецслужби Росії.‎

У липні минулого року невідомі підірвали у центрі Києва автомобіль керівника видання "Українська правда" Олени Притули. Внаслідок вибуху загинув журналіст Павло Шеремет. Правоохоронці розслідують його смерть як замовне вбивство.