"Підтримати"
Новини
Всі новини

Три роки тому обірвалося життя першого Героя Небесної сотні Сергія Нігояна


Сергій Нігоян став першим загиблим героєм "Небесної сотні", які віддали своє життя на Євромайдані, "Може, я і наївний. Але я вважаю, що зло не має перемагати", - говорив нікому невідомий Нігоян, коли 30 листопада 2013 р. київський "Беркут" жорстоко розігнав студентів, які зібралися на Майдані на мирну акцію за підтримку євроінтеграції України.



"Сьогодні - треті роковини з дня загибелі на Грушевського Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Також у цей день 22 січня 2014 року було знайдене тіло ще одного закатованого силовиками майданівця -- Юрія Вербицького, якого викрали разом з Ігорем Луценком."
- пише у своєму Фейсбуці журналіст Тетяна Висоцька

Але у ці дні на Грушевського було ще троє загиблих. Один -- хлопець, якого беркутівці вбили на колонаді стадіону Лобановського (цей епізод влада Януковича замовчувала з самого початку, але смерть була).

Ще двоє померлих -- ті, кому лікарі не встигли надати медичну допомогу, тяжко поранені з вогнепальними пораненнями, які після другого наступу "Беркуту" залишилися у тилу ворога. На думку лікарів, у них не було шансів вижити. На численних відеозаписах видно, як беркутівці тягнуть обездвижені тіла.

"Треба дізнатися їхні імена. Бо вони -- теж Герої Небесної сотні."
- додає Тетяна


Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини