"Підтримати"
Новини
Всі новини

Полторак: навіть без підтримки США - Україна вистоїть

23:02, 21 січ 2017
1 315


україна свою країну будуть захищати до кінця, незалежно від того чи прийде допомога з США проти російської агресії.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю Радіо Свобода.

"На жаль, ми не можемо впливати на будь-які рішення Трампа, він може прийняти або не прийняти допомоги США Україні",
- сказав Полторак, додавши, що незважаючи на це, Україна буде захищатися "до кінця".

Міністр оборони закликав президента США продовжити надання політичної і військової допомоги Україні і не скасовувати санкції щодо Росії для стримування "подальшої ескалації бойових дій на сході України.

"Дуже важливо для України мати політичну підтримку з боку Сполучених Штатів і зберігати санкції, введені проти Росії, так як це один з найважливіших аспектів для стримування подальшої ескалації з боку Володимира Путіна",
- сказав Полторак.

На думку міністра, скасування санкцій дасть небезпечний сигнал Росії та іншим країнам, які порушують міжнародне право. Полторак зазначив, що Росія може планувати захоплення великих територій України, або навіть вторгнення в одну з країн-членів НАТО.

Міністр оборони України повідомив, що більшу частина іноземної допомоги (в середньому від 18-ти країн), в тому числі у вигляді військової техніки та підготовки солдатів, Київ отримує від США, Великобританії, Канади та Литви. З 2014 року допомогу Вашингтона для України склала більше $1,3 мільярда з урахуванням вартості навчань та обладнання. За словами глави Міноборони, допомога США, особливо в підготовці військ, має вирішальне значення для України. У той же час, додав Полторак, тільки Литва надала Україні стрілецьку зброю і боєприпаси до нього.

Раніше посол України в США Валерій Чалий повідомив, що під час прединаугурационных заходів поговорив з президентом США Дональдом Трампом. За його словами, до цього був розмова Трампа з президентом Петром Порошенком і Чалий пояснив, що його спілкування було в розвиток цього діалогу.

Посол України в США також повідомив, що опрацьовується можливість зустрічі Порошенка з Трампом у ході візиту Порошенка в США в лютому.

За матеріалами: news.liga.net

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини