"Підтримати"
Новини
Всі новини

З завтрашнього дня в Києві подорожчає проїзд у маршрутках


У столиці - чергове подорожчання вартості проїзду в маршрутках. З цієї суботи проїзд подорожчає на одну гривню.

Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на thekiev.city

У комунальній службі перевезень кажуть, що з 21 січня по всіх приватних маршрутках Києва проїзд дорожчає на 1 грн, крім тих, хто вже збільшив тарифи раніше.

"Це пов'язано з підняттям мінімальної зарплати. З перевізниками були проведені переговори на рівні керівництва міста. Прийнято рішення, що з суботи подорожчає проїзд у всіх маршрутках на 1 гривню. Тобто, якщо раніше за проїзд брали 4, 5, 6 гривень, тепер він стане 5, 6, 7 гривень"
, - розповів начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтырь.

Втім, у КП "Київпастранс" заявили, що проїзд в їх автобусах на 39 маршрутах поки дорожчати не буде, але експерти запевняють, що із старими тарифами вони протримаються не більше двох тижнів.

У соціальних мережах кияни вже кілька днів активно обговорюють оголошення в салонах автобусів про прийдешнє подорожчання проїзду.

"З 21 січня до 6 грн зросте тариф на проїзд у маршрутці №205 (вона курсує від Індустріального шляхопроводу до Дарницької площі). Зараз тут беруть 5 грн за проїзд"
, - пише киянин Олександр Юрченко.

В коментарях люди також пишуть, що з цього ж дня з 5 до 6 грн подорожчає маршрутка № 599 (вул. Митрополита Шептицького - метро "Харківська"). У маршрутці №566 (Лук'янівська площа - пр. Відрадний), № 569 (Лук'янівська площа - станція Київ-Волинський) та №427 (метро "Палац спорту" — пр. Відрадний) ціну піднімають з 4 до 5 грн.

Обговорюють пасажири і подорожчання з 5 до 6 гривень проїзду у маршрутці №421 (станція метро "Петрівка" - вул. Симиренко).

"Це неподобство! Я користуюся цією маршруткою і їжджу кожен день на роботу. Тепер доведеться платити більше, альтернативи немає. Якщо добиратися держтранспортом - швидкісним трамваєм і тролейбусом — все одно доведеться платити 6 гривень"
, — пише киянка Ольга Слюсаренко.

Нагадаємо, до цього подорожчав проїзд в маршрутках №№442 та 442-д на 50 коп., і вартість проїзду в них стала по 4 і 4,5 грн.

Перевізники запевняють, що іншого виходу у них немає.

"Основні причини, які сприяли збільшенню вартості проїзду, — це підвищення мінімальної зарплати, подорожчання пального і вимога міськвлади проводити заміну автопарку, купувати екологічно чистий транспорт не нижче стандарту Євро-4. Це змушує нас брати кредити, які потрібно виплачувати"
, — прокоментував "Сегодня" один із столичних перевізників.

До речі, перед Новим роком проїзд в одній з маршруток збільшили до 8 грн, але, попрацювавши кілька днів, знизили тариф на 1 грн — люди не хотіли їхати.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини