Уважаемые пользователи Голос!
Сайт доступен в режиме «чтение» до сентября 2020 года. Операции с токенами Golos, Cyber можно проводить, используя альтернативные клиенты или через эксплорер Cyberway. Подробности здесь: https://golos.io/@goloscore/operacii-s-tokenami-golos-cyber-1594822432061
С уважением, команда “Голос”
GOLOS
RU
EN
UA
yanboretskyi
7 лет назад

Шкільна пора

  Новини від української освіти, а саме зі школи.
Виявляється, що  за якимось дуже розумним, гуманним та дуже людяним законом чи  постановою якоюсь - всі діти мають навчатись разом. І із різними  синдромами, недоліками та іншими "особливостями" і нормальні (хоча тепер  питання, що таке нормальність). 

 Так от, діти, яких раніше навчали в спеціалізованих закладах тепер  повинні адаптуватись серед спільності з дитинства. Те, що вони не  встигають, не можуть подекуди - це таке. Заважають навчатись іншим  дітям, змушуючи вчителів приділяти їм особливу увагу.  

А як же  решта дітей? Та все рівно - усереднимо всіх. Правда раніше, ті хто наче  відстає, просто вели себе тихо і вчили те, на що вистачало сил. 

А зараз  діти із особливостями можуть викинути щось типу криків посеред уроку,  биття себе у істериці впавши на підлогу, когось вдарити і, якщо раніше  на них можна було вплинути, то зараз вони особливі. Там є якісь години  окремого навчання для таких дітей, але лімітовані і ще є купа нюансів,  але на практиці тепер просто з дітьми, які цей світ сприймають  більш-менш адекватно навчаються особливі. Але з цими особливими не  навчаються в ліцеях і гімназіях і т.д. там, де навчаються діти заможних  громадян. 

Виходить загальнодоступна середня освіта отримала ще  одну проблему. Поряд із поганою кваліфікацією молодих вчителів (а як  інакше - де взяти таку кількість бажаючих за таку зарплатню і в таких  умовах захоче працювати в школі), відсутністю фінансування роздаткових  та розхідних матеріалів і тому подібне, тепер ще є проблема особливих  дітей.  В спеціалізованих закладах відповідна кількість персоналу  і умови (принаймні має бути), а тут як собі хочете, але мусите. Що  робити батькам, які бояться, що їхній дитині особлива дитина, з причини  сприйняття цього світу по-іншому, якимось олівцем, наприклад, в око  вцілить? 

Особлива дитина і невинна - вона інша, а от система, що  робить все для того, щоб розумні і кмітливі виродились, винна. І ми з  вами, що допускаємо такі зміни. Зі своєю гуманізацією, чи як вони це  називають, чомусь забувається те, що у розвинутих країнах, де такого  плану підходи практикують, зовсім інші умови в тих же школах, де це  практикують. Ми до такого не готові, коли учнів в класі понад норму, а  тут тобі ще особливі.  

Ось і виходить, що приватні школи  автоматично будуть заповнюватись. Але тоді питання, навіщо нам державні,  щоб притупляти здібних і забувати про особливі потреби деяких дітей?  

От така ось ще одна проблема поряд із безліччю інших. Часом видається,  що занадто багато проблем створюють законодавце-керівнико-урядники, хоча  мали би їх вирішувати.

0
104.035 GOLOS
На Golos с January 2017
Комментарии (1)
Сортировать по:
Сначала старые