Резонанс
19 січня 2017
Топ маразмів. Найбільш недолугі вигадки бойовиків та російської пропаганди
Полювання на сепаратистів.
news-image

З 14 січня проросійськими та сепаратистськими сайтами почала гуляти новина про те, що "в Україні починається полювання на "побутових сепаратистів", передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Підставою для такого твердження стала електронна петиція "Про притягнення до кримінальної відповідальності за побутовий сепаратизм", яку було зареєстровано на сайті президента України 12 січня. 

За тиждень петиція набрала лише 67 голосів із 25 тисяч, необхідних для того, щоб її розглянув президент. Та навіть якщо петиція збере ці голоси, це не означатиме автоматичної зміни законодавства України.

Автором петиції є Сергій Курінний. Варто пам'ятати, що зареєструвати петицію на вказаному ресурсі може будь-хто.

До речі, перші публікації з посиланням на петицію стали прекрасним приводом для працівників російської пропаганди, щоб потренувати фантазію. Так, у наступних публікаціях вигадники вже повідомляли про те, що "ворогами народу" стануть усі російськомовні громадяни, а їхнє "майно віддаватимуть донощикам".

Також авторка статті на фото вище написала, що війна з Росією програна, а президент Порошенко навіть натякнув на це під час новорічної промови. Проте це можна легко перевірити - відео привітання президента є у вільному доступі в Мережі. До речі, наприкінці промови Порошенко окремо звернувся до українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, пообіцявши об'єднання у майбутньому.