Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни уже почали здавати підприємців, які платять зарплату у “конвертах”

Боротьба з тіньовою зайнятістю, схоже, незабаром у Тернополі розгорнеться не на жарт.

“Доброго дня! Куди звертатися, якщо Підприємець ухиляється від сплати податків на працівників(зарплата в конвертах 5000 -6000 грн)?”. – пише тернополянин Тарас на сайті міської ради у рубриці “питання-відповіді”.

Чиновники міськради оперативно підготували відповідь на це питання.

“Якщо підприємець ухиляється від сплати податків, виплачуючи працівнику заробітну плату в «конверті», то цим він порушує вимоги цілий ряд нормативно-правових актів, у тому числі Закону України «Про оплату праці». За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності згідно з законодавством.

Стаття 35 Закону України «Про оплату праці» визначає органи контролю за додержанням законодавства про оплату праці: – центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю (на даний час – по м.Тернополю – Управління Держпраці в Тернопільській області – м.Тернопіль, вул. Шпитальна,7, тел. 254509, 254849); – органи доходів і зборів (на даний час – по м.Тернополю – Тернопільська ОДПІ ГУ ДФС в Тернопільській області – м.Тернопіль, вул.Білецька, 1, тел. 434600)”. – зазначають у Тернопільській міській раді.

Нагадаємо, раніше голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що підприємці краю мають місяць, щоб привести в порядок свій бізнес та повністю легалізуватися.

Відомий тернопільський футболіст продовжив контракт із командою Прем’єр-ліги

У Тернополі на залізничному вокзалі трапилося пограбування на 2000 злотих