Із комітету нацбезпеки хочуть виключити й Льовочкіна

Середа, 18 січня 2017, 15:36

На засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони запропонували виключити з комітету не лише Надію Савченко, а й Сергія Льовочкіна.

Із відповідною пропозицією виступив депутат Андрій Левус після обговорення того факту, що Савченко оприлюднила списки полонених, питання доступу до державної таємниці та звинувачення Надії у держзраді.

"Я так само не підтримую її (Савченко) контактів із терористами, (думку) про те, що це – нормальні люди й з ними можна говорити", – зазначив Левус.

"Але якщо ми говоримо принципово по суті питання захисту національної безпеки, то я би пропонував пакетом тоді прийняти рішення, щоби виключити з комітету пана Льовочкіна, наприклад, Богуслаєва і ще ряд депутатів, які дійсно відкрили двері для цієї війни, які дійсно сприяли режиму, який вбивав наших хлопців на Майдані, які дійсно відкрили двері агресії в Криму", – додав він.

"Крім цього, користуючись нагодою, давайте приймемо рішення, що державний зрадник Медведчук має бути негайно відкликаний із Мінської переговорної групи. Якщо ми йдемо принципово і є рішення судів… Якщо ми йдемо вибірково – це не зовсім правильний шлях", – заявив Левус.

"Тому ставлю також на голосування, щоб комітет звернувся до президента (з закликом) негайно відкликати Медведчука як переговорщика…", – сказав Левус, але Пашинський перебив його.

Голова комітету сказав: "Ми почули Вашу пропозицію. Я ідеологічно поділяю Вашу позицію. Але Ви знаєте, чим відрізняється пан Льовочкін від пані Савченко – як представник комітету? Він не приїхав у Брюссель і не сказав, що Україні не треба летальна зброя".

"Ви відрізняєтеся від нього дуже багатьма рисами, в тому числі статтю", – сказав Пашинський Надії Савченко.

Однак Левуса він підтримав – і запропонував йому внести відповідну пропозицію.

Хтось із присутніх додав: "Льовочкін те саме говорив (що Савченко – ред.), але в кулуарах"..

"Ну, тоді завтра реєструємо постанову", – сказав Пашинський.

Зрештою комітет з питань нацбезпеки й оборони рекомендував парламенту ухвалити постанову про виключення позафракційного депутата Надії Савченко (раніше – фракція "Батьківщини") зі складу комітету.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News