Уважаемые пользователи Голос!
Сайт доступен в режиме «чтение» до сентября 2020 года. Операции с токенами Golos, Cyber можно проводить, используя альтернативные клиенты или через эксплорер Cyberway. Подробности здесь: https://golos.io/@goloscore/operacii-s-tokenami-golos-cyber-1594822432061
С уважением, команда “Голос”
GOLOS
RU
EN
UA
yanboretskyi
7 лет назад

Байден у Києві. Останнє рандеву

Байден вийшов на трап літака і вдихнув морозного київського повітря.
Завершальне турне на посаді віце-президента.
Це був не перший його візит до Києва. Все буденно. Тим паче, що східна Європа – одвічний кар’єрний хліб західних дипломатів.
 Внизу, під трапом, юрмилася купка людей … попри їх намагання виглядати  невимушено, вони постійно мінялися місцями і нагадували дітлахів при  шикуванні на фізкультурі.
«Під трапом – під Трампом» - виринув в голові Байдена каламбур і він подумки посміхнувся.
Морозець був легкий і приємний. Байден почав спускатися сходами трапу літака.
 З-ні-звідки з’явилися три дами в одязі, який не носять в цій країні  давно … а може ніколи й не носили. Леді посередині тримала на руках  величезний хліб у чудернацько декоративному оформленні. Байден знав, що  ці дами стоять, аби він спустившись трапом - відломив шматочок того  декоративного хлібу і обов’язково … обов’язково з’їв, хоча б крихту … Бо  ті люди, що юрмились під трапом, завжди пильно стежили – з’їсть, чи не  з’їсть. Звідки він це знав і хто йому про це казав, Байден вже й не  пам’ятав. Протокольні дійства завжди видавались йому банальним тлом на  якому відбувається дійсно важливе, заради чого і робляться ці  черезокеанські перелети.
Байден відломив від декоративної хлібини і  дами в незрозумілому одязі, одразу випарувались. Далі швидше … вітання …  рукостискання і посмішки … нарешті машина і кортеж посунув з аеропорту.
 - Біл – звернувся Байден до помічника – ви ж працювали в нашому  посольстві в Києві і здається ваша докторська з історії східної Європи ?  
- Так сер – відмовив помічник.
- Скажіть Біл … Чому ці люди  постійно змушують мене ламати руками хліб і їсти його без нічого … тим  паче що я не їм мучного вранці ?
- Сер – почав помічник – це традиція …
- Цікаво – Байден повернувся до помічника обличчям.
- Це традиція сер – продовжив помічник … Більшість з них, показово імітують сакральне ставлення до хлібу.
- Це я вже зрозумів … я не вперше прилітаю до Києва.
 - Мучні вироби займають центральне місце в їхній кухні. Уявляєте сер,  вони можуть їсти варене тісто в яке загортають м'ясо, капусту чи  картоплю, з печеним тістом ?   
- Це дійсно цікаво – посміхнувся Байден … Але ж чим викликана така сакральність ?
 - Сер … цей народ в минулому постійно мав дефіцит їжі … в ХХ столітті в   їхній історії було кілька періодів позначених голодом, що призвело до  значних людських втрат.    
- В ХХ столітті – здивовано перепитав Байден … наслідки війни ?
 - Не тільки сер. Якщо коротко, то керівництво країни, в якій вони жили  раніше організовувало насильницьку експропріацію їстівних припасів.
- В ХХ столітті – знову перепитав Байден.
- Так сер - в ХХ столітті.
- То чому вони не відбирали силою … чому вони не відбирали силою назад, те що в них забирало керівництво ?
 - Цього я сказати не можу – відповів помічник. Я сам неодноразово  запитував у них про це. Вони кажуть, що то були якісь непереборні і  об’єктивні обставини.
- Але ж сьогодні вони не голодують … я сам  бачив, неодноразово велику кількість дорогих авто на їхніх вулицях … і  сьогодні вже ХХІ століття … чому зберігається ця традиція ?
- Сер – вони кажуть що вони хлібороби.
- Хто ? – перепитав Байден.
- Хлібороби – сер !
 - Біл – що за нісенітниця … США входять в п’ятірку світових експортерів  зерна, але ж ми не називаємо себе хліборобами … я вже мовчу про Канаду …  навіть їм не приходить це в голову.
- Вибачте сер! Я просто відповідаю на ваші питання.
 - Біл – друже … не переймайтесь ви так на мої здивування. Я просто  намагаюсь зрозуміти … така країна, такий потенціал … вони б могли … Біл –  знаєте - я занадто сивий, аби оцінювати країну за офіційними індексами  ВВП. Кількість спожитих гамбургерів і кількість авто на вулицях міст –  ось дійсна оцінка. Очевидно, Біл – вони дуже … дуже нерівномірно  намащують своє масло на свій сакральний хліб … оце і є їх істинна  традиція сьогодні. Бо ж сказано в Святому Письмі – «не по словам, а по  ділам судіть». Помічник здивовано подивився на боса.
- Ну хлібороби  так хлібороби – вдумливо промовив Байден … посміхнувся і почав гортати  папку з ФБРівськими протоколами допитів екс-депутата Онищенка. 

  P.S. текст взяв у користування у свого френда Романа Дорошенка  

0
3.489 GOLOS
На Golos с January 2017
Комментарии (2)
Сортировать по:
Сначала старые