Храм УПЦ МП у Києві невідомі закидали "коктейлями Молотова"

Настоятель храму протоієрей Іоанн вважає, що намагання підпалити будівлю є спробою забрати дороговартісну землю, на якій вона знаходиться.

Фото:http://news.church.ua/

В Шевченківському районі Києва невідомі особи о 4 годині ранку 16 січня вчинили спробу підпалу храму за допомогою запалювальної суміші. Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП, інформують Патріоти України.

За повідомленням настоятеля храму протоієрея Іоанна Тронька, близько четвертої години ранку зловмисники кинули у південну стіну дерев’яного храму чотири запалені скляні пляшки з горючою сумішшю.

"Лише дивом, заступництвом Пресвятої Богородиці, храм залишився неушкодженим. Пляшки не розбилися та відлетіли від стін", - сказав священнослужитель.

Протоієрей Іоанн вважає, що намагання підпалити храм є спробою забрати дороговартісну землю, на якій він знаходиться. Він сказав, що вже півроку парафія потерпає від агресивних дій невідомих інвесторів, які мають на меті побудувати на місці храму високоповерхівку.

Поліція Шевченківського району оперативно відреагувала на факт правопорушення.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...