"Підтримати"
Новини
Всі новини

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який зможе виправдати дії Сергія Пашинського


Скандал навколо інциденту за участю народного депутата Сергія Пашинського, який під Новий рік влаштував стрілянину по водієві мікроавтобуса, нібито, в рамках самооборони, дивним чином збігся з появою у Верховній Раді законопроекту №5609-1 депутата від "Батьківщини" Ігоря Луценка, яким пропонується внести зміни до Кримінального кодексу щодо визначення необхідної оборони.

Зокрема, документ передбачає доповнення КК двома новими пунктами, передає Infokava.com з посиланням на ubr.ua

Згідно з першим, на тих, хто захищається, не поширюється кримінальна відповідальність, якщо він, "через сильне душевне хвилювання", яке виникло через знущання або тяжких образ, не зможе оцінити наскільки самооборона буде небезпечною для іншого учасника інциденту.

Друге доповнення схоже на перше: не є перевищенням меж необхідної самооборони і не тягне за собою кримінальну відповідальність застосування зброї або інших предметів для захисту від нападу, незалежно від того, наскільки тяжкі каліцтва були нанесені нападнику.

Тобто, фактично, якщо цей законопроект приймуть, цілком можна буде вбити за перепалку в черзі біля каси.

За даними Генпрокуратури, до 2016 р. відкрито понад 6 тис. справ за цими статтями. Між тим, при нинішньому розгулі криміналітету, громадянам просто необхідно знати, що вони можуть захиститися самі і захистити свою сім'ю, йдеться в пояснювальній записці до нового законопроекту.

Нагадаємо: зараз, згідно зі статтями 118 і 124 КК встановлена кримінальна відповідальність за перевищення меж самооборони.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Twitter.

Ctrl
Enter
Если вы заметили ошибку в тексте
Выделите её и нажмите Ctrl+Enter
Также по теме
Показати ще новини