1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Укрпошта поставила листонош перед фактом: або менша зарплатня, або звільнення - журналісти

30.12.2016 13:15 Суспільство

Ужгородський журналіст Віталій Глагола розпові про закулісся роботи в Укрпошті.

Ужгородський журналіст Віталій Глагола розпові про закулісся роботи в Укрпошті.

Поспілкувався з ужгородськими листоношами і трохи прозрів. Далі трохи про закулісся роботи в Укрпошті, - написав Віталій Глагола на своїй  сторінці в мережі ФБ.

В Ужгороді листоношам Укрпошти надали листівки-попередження, в яких написано, що з 01.03.2017 їм зменшують ставку з 1 на 0.9. Все це для того, щоб не платити мінімальну заробітну плату 3200. При цьому, умов праці не змінюють. Графік роботи залишається таким як і був, об'єм роботи також. А ще, тих, хто не погоджується з цим обіцяють звільнити. Всі працівники повірили словам Гройсмана, що будуть отримувати не менше 3200, але людей знову дурять.

"Чому так? А потім люди скаржаться, чому на пошті до них інколи погано ставляться, можуть нагрубити. Як тут не нагрубиш, коли постійно перебуваєш у стресових ситуаціях, які керівництво Укрпошти не те, щоб не залагоджує, а навпаки "підливає масло у вогонь", постійно погіршуючи умови праці. Якщо далі так триватиме, то в Ужгороді нікому буде людям принести листа, чи пенсію пенсіонерам", - скаржиться мені один з місцевих листоношів. Ім'я називати не буду, аби не звільнили.

Хоча листоноші отримуватимуть з Нового року більше ніж зараз, але обіцяної мінімалки в понад 3000 не буде.

"Це ніщо, коли майже половина зарплатні йде на купівлю товарів, які видають щомісяця листоношам, щоб вони "втюхували" пенсіонерам та іншим клієнтам. А товари ці майже завжди втричі дорожчі, ніж в звичайних магазинах, в результаті чого їх ніхто не купує, і листоноша має сама в себе їх купувати, щоб керівництво не "сварило" за невиконання "плану".

З останнього: пральні порошки, макарони, одноразовий посуд, миючі засоби, олія, цукерки, печива, "новорічні подарунки"(якщо їх не продати, то обов'язково собі потрібно "викупити"), сірники, раніше й ковбаси продавали(останнім часом вже не привозять). У весняно-літній період дуже багато насіння для розсади.", - розповідає жінка.

Відзначимо, що в керівництві Укрпошти покищо коментарі стосовно зміни зарплатні не озвучувались.

Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Читайте на ГК:Діти залишились без батька: закарпатці провели в останню дорогу полеглого Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Штовхнула та відібрала сумку: на Закарпатті затримали зловмисницю, яка пограбувала 57-річну жінку (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська