УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС
Орест Сохар
Орест Сохар
Шеф-редактор Obozrevatel

Блог | Крим як розплата за бізнес Пінчука

віктор пінчук

Віктор Пінчук написав статтю для Wall Street Journal, в якій запропонував віддати росіянам Крим, легалізувати путінський сценарій на Донбасі, а також де-факто відмовитися від євроінтеграції. Вся стаття - це звернення зятя Кучми до американської адміністрації легалізувати цей сценарій.

Стаття пропутінська, але цілком очевидно, що замовили її в США люди з проросійського лобі в оточенні Трампа. На це вказує, насамперед, факт публікації на передовиці цього впливового видання. Крім того, меседжі прописані так, аби освятити [ймовірний, прогнозований] проросійський сценарій Трампа, освятити голосом з України, мовляв, не тільки президент США хоче кабального для Києва миру з Путіним, а й самі українці.

За оцінками дипломатів, період підготовки такої публікації приблизно місяць: тиждень планується, потім днів 14 пишеться і погоджується, і ще зазвичай тиждень видання бере на підготовку до публікації. Це означає, що "натхнення з Вашингтону" Пінчук отримав одразу після президентських виборів.

Тут виникає інше питання: чи актуальний цей сценарій нині, після того як Обама зробив декілька радикальних кроків на загострення взаємин з РФ? Адже в разі продовження Трампом своєї солов'їної для ВладимВладимирича риторики, у нього виникнуть серйозні конфлікти з американським істеблішментом.

І тепер про Пінчука: невже у нього настільки погана економічна ситуація, що він готовий і маму рідну продати? Адже таким щедрим у відстоюванні інтересів Кремля не був навіть тоді ще президент Янукович, а тим паче - пінчуківський тесть Кучма.

P.S. Вікторе Михайловичу, а як же дружба з Клінтонами??? Ви такий багатовекторний... Заодно треба погуглити, скільки мільярдів доларів складають ваші борги...

UpD: Позиція Кучми як переговорника по Мінську співпадає з позицією зятя?

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...