Харківський інженер, затриманий з військової техдокументацией, заплатить 1700 грн. штрафу

Харківський інженер, затриманий з військової техдокументацией, заплатить 1700 грн. штрафу

Комінтернівський райсуд Харкова затвердив угоду про визнання винним інженера, який збирався передати в Росію спеціальну технічну документацію військового призначення

«Визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч 1 ст. 333 (незакінчений замах на порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів військового призначення, міжнародна передача яких підлягає державному експортному контролю – ред.) КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн без позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю», - йдеться у вироку, опублікованій на сайті Єдиного реєстру судових рішень, пише Інтерфакс.

Як зазначено в мотивувальній частині, що обвинувачений, будучи інженером-конструктором ДП «Завод ім. Малишева», вирішив передати невстановленим особам на території РФ спеціальну техдокументацію військового призначення (копії Гостів, частини техпроцесу виробництва деталей і установки бойового модуля БМ-7 (вежа БТР-4Е «Парус»), озброєння БМ-7, довідкові дані, що відносяться до опису технологічного процесу виробництва, в т. год. військової техніки розробки ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова».

Дозволу Госэкпортконтроля, необхідного для міжнародної передачі таких документів, у обвинуваченого не було.

Чоловік потайки, без дозволу режимно-секретного відділу, виносив документацію із заводу і приносив додому. 17 жовтня, коли обвинувачений виносив чергову частину документів, охорона на прохідній заводу при огляді особистих речей виявила і вилучила техдокументацію.

наступного дня обвинувачений добровільно віддав співробітникам УСБУ в Харківській області ту частину документації, яку виніс раніше.

Вирок суду не вступив у законну силу, йде час на апеляцію.

Джерело: http://www.objectiv.tv

Останні новини