13:09 21.12.2016

Двоє бійців ЗСУ загинуло, ще вісім постраждали в зоні АТО за добу

2 хв читати
Двоє бійців ЗСУ загинуло, ще вісім постраждали в зоні АТО за добу

Двоє військовослужбовців Збройних сил України загинуло, вісім постраждали в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинуло двоє наших військових, чотири військовослужбовці дістали поранень, ще чотири контужені", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

А.Лисенко поінформував, що противник не припинив активних бойових дій на Світлодарській дузі. Із ранку до обіду бойовики здійснили низку артилерійських і мінометних обстрілів, а також вчинили одну спробу штурму, яку було відбито.

"Після провалу атаки до кінця доби противник здійснив п’ять збройних провокацій, використовуючи при цьому гранатомети різних систем. На найбільш зухвалі обстріли наші військові відповідали вогнем із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - повідомив спікер Міноборони.

Іншою гарячою точкою на донецькому напрямку залишається Авдіївка, в промзоні якої бойовики застосували і легке озброєння, і міномети. Загалом за минулу добу на цьому напрямку зафіксовано сім ворожих обстрілів.

На луганському напрямку бойові дії перемістилися в район Попасної, де противник широко застосовував легке озброєння, а пізно ввечері використав міномети. Також по одній збройній провокації відбулося в Станиці Луганської та селі Сизому. Загалом на луганському напрямку противник порушив режим тиші 13 разів.

На маріупольському напрямку кількість обстрілів зменшилася вдвічі - до 13, але бойовики надалі активно застосовують важке озброєння, зокрема 120-мм міномети і гармати калібром 122 мм. Поновилися активні бойові дії на захід Докучаєвська, де протягом доби противник випустив понад 60 мін, неодноразово застосовував бронетехніку і стрілецьку зброю. Також бойовики тричі обстріляли Красногорівку з мінометів і гранатометів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА