У січні в прокат вийде документальна стрічка про оборону Донецького аеропорту «Воїни духу»

У січні в прокат вийде документальна стрічка про оборону Донецького аеропорту «Воїни духу»

22 Грудня 2016
2505
22 Грудня 2016
19:53

У січні в прокат вийде документальна стрічка про оборону Донецького аеропорту «Воїни духу»

2505
З 19 січня в кінотеатрах України стартує показ документального фільму «Воїни духу» про останні п'ять днів героїчної оборони Донецького аеропорту.
У січні в прокат вийде документальна стрічка про оборону Донецького аеропорту «Воїни духу»
У січні в прокат вийде документальна стрічка про оборону Донецького аеропорту «Воїни духу»

Про це повідомляє «Укрінформ». 

Авторами фільму «Воїни духу» стали Анна Мартиненко та Тетяна Кулаковська, які на власні кошти відзняли стрічку. За їх словами, наразі йдуть перемовини з кінотеатрами областей та міст щодо показу фільму. Наразі вже є домовленість з КП «Київкінофільм», шість кінотеатрів якого будуть показувати фільм. Також виявили бажання кінотеатри Вінниччини, Черкащини, Хмельниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини. 

«Шановні, зрозуміло, що свята, Новий рік, Різдво, але є холодні окопи, наші хлопці там і аеропорт був так недавно. І він не закінчився, і ситуація триває, ось живі свідки і живі герої», - наголосила Анна Мартиненко 22 грудня на прес-конференції, присвячені національній прем'єрі фільму.

«Це - унікальний фільм і дуже добре, що він виходить в широкий прокат по всій Україні. Цей фільм - це розповідь бійців, очевидців, захисників, які це пройшли, відчули на собі усі ці емоції, і радість і біду. Вони розповідають все з перших вуст», - зазначив один з героїв фільму Руслан Боровик.

Ще один герой стрічки Анатолій Свирид сказав, що на таких фільмах, як «Воїни духу», яких, на жаль, дуже мало, будуть виховуватися покоління майбутніх захисників України.

«Більш правдивого фільму не може бути. Це те, що знімали бійці, і те, що ми бачили. Подивитися треба. Правда не завжди приємна, на жаль. Я був впевнений, що в полон не попаду ніколи. Але в тій ситуації, яка склалася на той час, коли немає евакуації і є багато важкопоранених наших бійців, які помирають, і померли до ранку 21 січня, - я прийняв таке рішення, що я виходжу міняти себе на важкопоранених. Хлопців врятував. Вважаю, що зробив усе правильно», - заявив він.

За його словами, українці продемонстрували як в Донецькому аеропорту, так і в інших районах зони АТО, «що є справді козацького роду».

«Є у нас, в українських чоловіках, і дух, і гідність, і честь. І якби знали наші так звані "брати", що якщо вони сюди сунуться, то отримають по зубах -  вони б сюди не прийшли. Добро має бути з кулаками.  І захистити себе ми зобов'язані. Щасливий і гордий з того, що такий фільм буде і побачити його зможуть і в маленьких містах», - зазначив він. 

Нагадаємо, у Дніпрі відбулася прем’єра документального фільму «Піски. Лицарі неба» (студія «12-й кадр»). Стрічка є продовженням фільму-реквієму «Іловайськ. Лицарі неба», знятого режисеркою Катериною Стрельченко торік і показаного в Україні та Європі. Фільм розповідає про українських військових у зоні бойових дій на Донбасі – про долі українських бійців-добровольців, які пішли у військо, покинувши родини, навчання та бізнес.

На фото – під час презентації

Фото: «Укрінформ»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду