Коментарі


Нові: Внизу | Вгорі :: Додати коментар
pirateuss pirateuss 17:47, 23 сен 2014
Расказ бойца про Иловайск ...Просто жах !«Усе було — як на сповільненій кіноплівці. Кулі сиплються градом. Їх стільки – як крапель у найсильнішу зливу. Усе навколо розлітається вщент. На кущах висять людські кишки і шлунки. Хаос, паніка. Автомобіль об`їжджає одну людину, а наїжджає на іншу. Між тобою й товаришем, який поруч за кілька сантиметрів, пролітає зі свистом куля: якби не припіднявся в ту мить, вже б був покійником. Пластикові окуляри розлетілися вщент. На тобі кров – твоя чи чиясь, не встигаєш зрозуміти».Так описує обстріл під Іловайськом боць 51 ОМБР Михайло Пєдченко зі Здолбунова, що на Рівненщині. Після цього пекла і полону він звинувачує вище військове керівництво держави у злочинах…Мобілізували в армію 30-річного Михайла Пєдченка у квітні.  Біля селища Степове на місці колишньої ракетної бази бійці вперше потрапили під обстріл «градами»— Там було де сховатися. Тож солдати зачаїлися по підвалах. А військове командування – у бункерах глибиною 3-4 метри під землею.
Подобається 11 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
pirateuss pirateuss 17:49, 23 сен 2014
— Там було де сховатися. Тож солдати зачаїлися по підвалах. А військове командування – у бункерах глибиною 3-4 метри під землею. Керівництво, до речі, завжди наперед знало про можливий обстріл. І за пару годин до цього сідало в автомобілі і зникало з місця, по якому потім стріляли. Вже тоді закрадалися у нас думки, що нас просто «здають» ворогу. Тим паче, що противник чомусь завжди знав, де ми розташовуємося. Тож нерідко ми виживали після обстрілів тільки завдяки тому, що не виконували накази начальства .Коли 24 серпня заїхала так звана «гуманітарна колона» білих «КАМАЗів» з Росії, кільце за нами замкнулося .До Іловайська стягнули батальйони «Айдар», «Шахтарськ», нашу 51-шу бригаду та інші. Коли ми почули, що перебуваємо зусібіч в оточенні – не повірили. Адже нам казали, що відбувається наступ. Міністерство, Генштаб вперед дивилися, спонукаючи нас наступати, але не звертали уваги на те, що ззаду у нас відкритий тил з неконтрольованим кордоном з Росією.
Подобається 11 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
pirateuss pirateuss 17:52, 23 сен 2014
А коли 24 серпня заїхала так звана «гуманітарна колона» білих «КАМАЗів» з Росії, кільце за нами замкнулося.Тобто гуманітарка виявилася не гуманітаркою, а чотирма тисячами російських військових з технікою і важкою зброєю під російськими прапорами, які зайшли в Україну зі сторони Амвросіївки. Спереду у нас був захоплений терористами Донецьк, а ззаду – російська армія.Ми не вірили, що нас «кинули». Але коли по нас почали стріляти спереду і ззаду – сумнівів не лишилося. Я вважаю: те, що стільки військових сил сконцентрували під Іловайськом і віддали під обстріл з усіх сторін ворогу, — не просто халатність, а злочин військового керівництва, за який навряд чи хтось відповість.З 24 по 29 серпня обстріли не припинялися практично ні на мить. 26 серпня бійці 51-ої бригади побачили вперше вояків псковсько-чеченського військового корпусу. І тоді навіть розбили їхню колону. Питали російських поранених, чи розуміли вони, що їхали воювати в Україну. Ті, звичайно, віднікувалися. Хоча й дурню зрозуміл
Подобається 11 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
pirateuss pirateuss 17:58, 23 сен 2014
Українські військові під Іловайськом намагалися прорватися з оточення. Але це було нереально. Застаріла зброя українських вояків не йшла в порівняння з сучасним важким озброєнням росіян.Але, як потім стало відомо, наше керівництво не той шлях «коридору» погодило, що пропонували росіяни, а значно довший – 60 км до безпечного місця і де були суцільні засади. Ми були для ворога — як ціль у тирі. Після обстрілів з колони у понад 1000 вояків більше половини полягло. Там було 14 «КАМАЗів» тіл вояків різних бригад, а не 100 загиблих, як звітувало військове керівництво держави. Сепаратисти потім, коли ми потрапили в полон, розказували: «По зеленому коридору мали проїхати ваші два генерали, п’ять чи шість полковників, а решту нам було наказано не випускати». СПАСИБО  ЭТОЙ ТВАРИ МИНИСТРУ ОБОРОНЫ ХОЛУЮ ГЕЛЕТЕЮ .И НАШЕМУ ПРЕЗИДЕНТУ ПЕЦЫ ВАЛЬЦМАНУ -ЗА ПРЕДАТЕЛЬСКИЙ КОТЕЛ ПОД ИЛОВАЙСКОМ И 14 КАМАЗОВ УБИТЫХ НАШИХ ВОИНОВ .НАШЕЙ ЦВЕТ УКРАИНЫ  . И НИКТО  ИЗ ЭТИХ НЕ ОТВЕТИЛ  ЗА ЭТО МАССОВОЕ УБИЙСТВО  !:2
Подобається 12 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
mix_ko mix_ko 17:58, 23 сен 2014
Порошенко, нас патриотов много и мы уже очень и очень злые...
 
Поэтому, или ты становишься лидером народа, нации, страны, или будет эпический армагеддон...
 
А сегодня ты лидер не народа, ты крышеватель старой, ублюдочной элиты...
 
И третий Майдан будет очень быстрый, часа за два народ управится...

Підтримую!
Яких тільки бувших він не ставить на високі посади....?!
Приласкай ще самих козирних і тобі Пєця каюк!
Подобається 17 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
Haloperidol Haloperidol 18:08, 23 сен 2014
Раз, два, три...ОППА-фсье-Порошенко лидер нации. Правда с воплями и соплями.
Подобається 15 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Sergey  Ivanov Sergey Ivanov 19:19, 23 сен 2014
Будет армагедец...
Подобається 14 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
valm valm 20:00, 23 сен 2014
Да, не до шуток. Но хотелось поддержать Haloperidola в том, что мы часто наблюдаем, как из лидеров становятся крышевателями, но из крышевателей - лидеры не получаются.
Подобається 13 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене
Ольга Павловна Ольга Павловна 22:41, 23 сен 2014
valm (20:00, 23 Sep 2014)
мы часто наблюдаем, как из лидеров становятся крышевателями, но из крышевателей - лидеры не получаются.

Приймаючи до уваги, що в "котли" потрапляли, як правило, добровольчі батальйони, вкотре повторюсь: знищувались найактивніші, знищувались патріоти. Якщо Підрашенко дійсно збирається роззброїти добровольців, вважаючи їх незаконними формуваннями, то це може закінчитись плачевно, і для нього в тому числі.  На що вони надіються?
Подобається 4 Не подобається 2
Відповісти | Цитувати виділене
pirateuss pirateuss 22:53, 23 сен 2014
Схаменіться! будьте люди,
Бо лихо вам буде.
Розкуються незабаром
Заковані люде,
Настане суд, заговорять
І Дніпро, і гори!
І потече сторіками
Кров у синє море.. Это больше относиться к Пеце Вальцману   и к его продажной камарилье предателей Украины гелетейщине . .В ростов Пеца не свалит .Как его учитель Янукович ..
Подобається 3 Не подобається 0
Відповісти | Цитувати виділене

Оновити
Символів залишилося: 1000

Останні коментарі






© 2012-2021 linkodrom rss

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Політика конфіденційності
Загрузка ...